ТУРЕЧЧИНА


Туреччина – це дивовижна природа, чисте і тепле море, це справжня баня по-турецьки та безкінечні розваги. Це дружелюбний народ та кухня, що немає собі рівних за різноманітністю страв, «приправлена» неповторною мелодією, легендами, східними казками і танцями.

КУРОРТИ ТА ГОТЕЛІ ТУРЕЧЧИНИ

 Підбір турів до Туреччини на сайтах туроператорів:

ANEX TOUR

CORAL TRAVEL

TEZ TOUR 

PEGAS Touristik

КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ ПРО ТУРЕЧЧИНУ

Офіційна назва: Турецька республіка

Столиця: Анкара

Мова: турецька

Релігія: іслам

Населення: 90% турки, 10% - араби, євреї, вірмени, греки

Валюта: турецька ліра (TRY)
Обмін валюти: Обміняти валюту можна в пунктах обміну і у банках. Відділення банків зазвичай відчинені в будні з 8.30 до 17 години. Чорний ринок майже відсутній. У великих магазинах і ресторанах  приймають до оплати кредитні картки. Досить часто можна розплатитися доларами чи німецькими марками.

Час: різниці з київським часом немає (GMT +2)

Святкові і неробочі дні: 1 січня (Новий Рік), 23 квітня (День незалежності і День дітей), 1 травня, 19 травня (День пам'яті Ататюрка), 30 серпня (День перемоги), 29 жовтня (День республіки), дні релігійних свят.

Зв'язок: Усі види телефонного зв'язку платні. Розмова з готелю набагато дорожча, ніж з телефону-автомата. Телефони-автомати розташовані в готелях чи поблизу від готелів, у всіх курортних містах.
Екстрені телефони: Поліція - 155, Швидка допомога - 112, Пожежна служба - 110, Довідкова - 118, Поштова інформація - 161.

Національні особливості: За мусульманською традицією, входячи в мечеть, у приватний будинок, необхідно зняти взуття. Турки відрізняються чесністю, увічливістю. Бесіда не повинна починатися з основної теми, необхідно проявити стриманість. Туркам буде приємно, якщо кілька фраз будуть сказані їхньою рідною мовою.

Турецька кухня є частиною "середземноморської", тобто не сильно відрізняється від грецької, балканської, вірменської чи грузинської. Трапеза в Туреччині включає закуски ("мезе"), основне блюдо і всілякі десерти. "Мезе" - це салати, оливки, мариновані овочі, гострий сир, гриби, анчоуси чи сардини. Узимку турки часто їдять суп - "чорбу" із сочевиці, помідорів та інших овочів. Неодмінне блюдо - холодна юшка "джаджик" з айрану, огірків, пряних трав і часнику. Турки традиційно скотарі, тому в їхній кухні безліч блюд з баранини і яловичини, а також птиці. Це, зрозуміло, усілякі різновиди шашликів, десятки видів "кебабу" (страви з рубаного чи дрібно нарізаного м'яса з прянощами) і "кюфте" - маленькі круглі котлетки. Неможливо уявити турецьку кухню без "долми". "Долма" значить просто "наповнений", таким чином в поняття "долма", крім голубців із виноградного листя, входять і фаршировані помідори, і айва, і кабачки, і баклажани.
У Туреччині прекрасно готують страви з риби і різноманітних "дарів моря".

Напої. Турки каву майже не п'ють. Зате літрами поглинають чай. Що стосується алкогольних напоїв, не забувайте, що Туреччина мусульманська країна. Головний національний міцний напій - ганусова горілка "раки", яку прийнято пити, змішуючи з холодною водою.
Питна вода: Водопровідна вода придатна для вживання, але ми рекомендуємо воду, розфасовану в пляшки. Її можна купити в будь-якому магазині.

Чайові: Чайові дають носіям (у межах 1$), офіціантам - 10% від вартості обіду. Таксистам давати чайові не прийнято.

Магазини: Традиційно в Стамбулі прийнято купувати антикваріат, килимові вироби, шкіру, кераміку, усіляке карбування, прянощі. І, звичайно, дрібні сувеніри. Дешеві вироби зі шкіри, бавовни, прикраси з золота, вироби з оніксу і міді зробили Туреччину однією із найпривабливіших країн для покупок. Крім того, нефіксовані ціни на товари дозволяють туристам торгуватися з продавцями. Магазини, як правило, працюють з 9.30 до 19 годин. Перерва - з 13 до 14 годин. Вихідний день - неділя.


Переглянути більшу мапу

© 2007, Міст-Тур
Всі права застережено
Стиль, оформлення і зміст є об'єктом авторського
права ТзОВ "МТ" і охороняються законом.
Передрук та інше їх використання без письмового
дозволу фірми не допускаються і несуть за собою відповідальність.
Розробка від компанії